KraaMama Geboortezorg

De eerste kennismaking

De verloskundige zal op een gegeven moment aangeven wanneer het tijd is om een kraamverzorgende te benaderen. Mijn tip is: doe dit zo vroeg mogelijk in je zwangerschap omdat je dan verzekerd bent dat ik plek heb en jullie aanvraag voor kraamzorg kan inplannen.

Aanmelden voor kraamzorg kan zowel per e-mail of telefonisch. Als ik niet kan opnemen spreek dan even een berichtje in zodat ik je kan terugbellen.

Inschrijving:

Het inschrijven gaat via de link aanmelden.

Als ik je inschrijving via de mail heb ontvangen laat ik je weten via een berichtje of telefonisch of ik jullie zorg wel of niet kan inplannen. Door vele aanmeldingen plan ik géén kennismaking meer in waarbij ook eventueel wordt geshopt bij andere kraamverzorgenden. Als ik jullie zorgaanvraag kan aannemen ga ik gelijk jullie zorg inplannen en bel ik je op en maken we gelijk een afspraak voor eventueel een kennismaking of voor een intakebezoek. Bij onze kennismaking of intakebezoek wordt de Zorgovereenkomst gelijk getekend en laat ik een Zorgdossier met de nodige documenten achter.

Heb je alleen een vraag en wil je je nog niet gelijk inschrijven dan stuur je mij een berichtje via contact en dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug.


Kennismaking/Intake:

Als je de eerste termijnecho hebt gehad bij de verloskundige en jullie willen toch nog graag kennis met mij maken kunnen we een geprek inplannen zodat ik bij jullie langs kom. Ik vertel jullie wat de kraamzorg inhoudt en kan ik al jullie mogelijke vragen beantwoorden. Dit gesprek duurt ongeveer 1 uur.

Ik plan vervolgens een intake belafspraak met jullie in wat plaats gaat vinden tussen 8-10 weken voor de uitgerekende datum. In dit gesprek bespreken we de laatste praktische zaken.

Als we geen kennismakingsgesprek hebben gehad neem ik tussen de 8-10 weken voor de uitgerekende datum telefonisch contact met je op om een afspraak te maken voor een intakegesprek bij jullie thuis. Het intakegesprek is bedoelt om alle mogelijke vragen die jullie hebben te beantwoorden en om heldere afspraken te maken. Denk hierbij aan het te verwachten aantal zorguren en praktische zaken tijdens de kraamperiode. Ook leg ik dan uit wat de kraamzorg inhoudt.

Dit geprek duurt ongeveer 1,5 uur.


Een overzicht van welke zorg ik verleen

     Ik geef jou en je partner advies en voorlichting over de verzorging van jullie baby
     Medische controles, zorgdragen voor goede hygiëne en rust brengen in jullie gezin
     Zal eventuele oudere broertjes en/of zusjes geleidelijk betrekken bij de zorg
     Begeleid en ondersteun jullie bij het geven van borst- en flesvoeding
     Het bijhouden van jullie persoonlijke kraamdossier
     De lunch en het avondeten verzorgen of voorbereiden
     Ik neem licht huishoudelijk werk van jullie over
     Overige afspraken die wij tijdens het intakegesprek samen hebben opgesteld
     Geef net het beetje meer dat jullie nodig hebben
     Ik houd goed in de gaten of er specifieke problemen of risico's zijn en neem
        indien nodig contact op met jullie verloskundige of andere instanties