Kraamama

De eerste kennismaking

De verloskundige of arts zal op een gegeven moment aangeven wanneer het tijd is om een kraamverzorgende te benaderen.

Aanmelden voor een kennismakingsgesprek met mij kan zowel per e-mail of telefonisch. Als jullie dat wensen kan ik ook bij jullie thuis kennis komen maken.

Hebben we na dit gesprek een goed gevoel, dan word ik jullie kraamverzorgende en kunnen jullie je inschrijven.


Inschrijving:

Het inschrijven gaat via de link aanmelden.

Na inschrijving bevestig ik via de mail dat ik je inschrijving heb ontvangen. Aansluitend stuur ik in 2-voud de zorgovereenkomst per post naar je toe, waarvan je 1 exemplaar getekend terug moet sturen in de bijgeleverde enveloppe. Deze zorgovereenkomst is een vereiste van de verzekeringsmaatschappij.


Digitale zorgdossier:

Ik werk met een digitaal zorgsysteem en vanaf het moment van inschrijving ontvang je een code. Met deze code kom je in jouw persoonlijke groeiboek.
Goede adviezen en uitstekende persoonlijke begeleiding worden ondersteund door het online gemak van het digitale zorgdossier. Hierin vindt je alle informatie over moeder en kind, handige tips, een dagboek en een kraamdossier.
Het digitale zorgdossier ondersteunt je nog vóórdat de kraamweek begint!  Je kunt namelijk alle informatie vinden over je zwangerschap, bevalling en je kraambed.
Ook kun je hier zelfs al gegevens invullen en foto's van je zwangerschap en straks van je baby bijvoegen

Tijdens de kraamweek krijg ik een aparte code van jullie voor het bijhouden van jullie kraambedgegevens. Ook de verloskundige krijgt deze code zodat zij jullie kraambed goed kan volgen en vult zij informatie aan waar mogelijk. Op deze pagina kunnen jullie ten alle tijden meekijken, maar niet zelf invullen. Zowel de verloskundige als de kraamverzorgende kan niet in jullie privégedeelte meekijken. Tot één jaar na de geboorte van jullie kleine kun je informatie invullen en foto's blijven toevoegen. Na dit jaar blijven uiteraard je gegevens voor jullie zichtbaar, maar kunnen jullie niets meer invullen. Je kunt deze ook voor jezelf uitprinten als naslagwerk.

Natuurlijk is vanaf het moment van inschrijving tot ver na de kraamweek altijd de mogelijkheid om persoonlijk vragen te stellen over alles rondom je zwangerschap, bevalling, kraamzorg en nazorg. Dit kan altijd via de mail, wattsapp of telefonisch.


Intake:

Ongeveer 10 weken voor de uitgerekende datum neem ik telefonisch contact met je op om een afspraak te maken voor een intake gesprek bij jullie thuis. Het intakegesprek is bedoeld om alle mogelijke vragen die jullie hebben te beantwoorden en om heldere afspraken te maken. Denk hierbij aan het te verwachten aantal zorguren en praktische zaken rond en tijdens de kraamperiode. Ook leg ik dan uit wat de kraamzorg inhoudt.

Een overzicht van welke zorg ik verleen

     Ik geef jou en je partner advies en voorlichting over de verzorging van jullie baby
     Medische controles, zorgdragen voor goede hygiëne en rust brengen in jullie gezin
     Zal eventuele oudere broertjes en/of zusjes geleidelijk betrekken bij de zorg
     Begeleid en ondersteun jullie bij het geven van borst- en flesvoeding
     Het bijhouden van jullie persoonlijke kraamdossier
     De lunch en het avondeten verzorgen of voorbereiden
     Ik neem licht huishoudelijk werk van jullie over
     Overige afspraken die wij tijdens het intakegesprek samen hebben opgesteld
     Geef net het beetje meer dat jullie nodig hebben
     Ik houd goed in de gaten of er specifieke problemen of risico's zijn en neem
        indien nodig contact op met jullie verloskundige of andere instanties