KraaMama Geboortezorg

De eerste kennismaking

De verloskundige zal op een gegeven moment aangeven wanneer het tijd is om een kraamverzorgende te benaderen. Mijn tip is: doe dit zo vroeg mogelijk in je zwangerschap omdat je dan verzekerd bent dat ik plek heb en jullie aanvraag voor kraamzorg kan inplannen.

Aanmelden voor kraamzorg kan zowel per e-mail of telefonisch. Als ik niet kan opnemen spreek dan even een berichtje in zodat ik je kan terugbellen.

Inschrijving:

Het inschrijven gaat via de link aanmelden.


Kennismakingsgesprek

Als ik je inschrijving via de mail heb ontvangen kunnen we een kennismakingsgesprek inplannen en kunnen we kijken of jullie een fijne klik voelen tussen ons. Het is een goed moment om jou, je partner en eventuele kinderen beter te leren kennen. In dit gesprek kunnen jullie je wensen uitspreken en kunnen we alles bespreken rond de kraamperiode.

Heb je alleen een vraag en wil je je nog niet gelijk inschrijven dan stuur je mij een berichtje via contact en dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug.


Intake

Jouw kraamperiode begint met een intake gesprek bij jullie thuis of telefonisch. Het intakegesprek is bedoelt om alle mogelijke vragen die jullie hebben te beantwoorden en om heldere afspraken te maken. Denk hierbij aan het te verwachten aantal zorguren en praktische zaken tijdens de kraamperiode. Jullie kunnen jullie wensen en behoeften omtrent de kraamweek met mij bespreken. Ook leg ik dan uit wat de kraamzorg inhoudt.

Deze intake zal ongeveer 1,5 uur duren en wordt door de zorgverzekeraar vergoedt.


Bevalling

Jullie hebben besloten waar jullie de bevalling laten plaatsvinden met jullie verloskundige of gynaecoloog. Het is fijn dat jullie mij hierover op de hoogte houden en ik mij kan voorbereiden op wanneer ik kan starten met de kraamzorg.


Bij een thuisbevalling:

1e contactmoment is als de weeën zijn begonnen of dat de vliezen zijn gebroken.

2e contactmoment is als er contact is geweest met de verloskundige en je weet hoeveel ontsluiting je hebt.

Ik krijg dan een telefoontje van de verloskundige op het moment dat ik jullie kant op kan komen zodat ik de verloskundige kan assisteren bij de bevalling. Na de geboorte van de placenta blijf ik nog 2 uur om te observeren of alles goed gaat met moeder en baby. Als de bevalling overdag plaats heeft gevonden blijf ik de hele dag om jullie te verzorgen.

Wanneer de bevalling in de avond of nacht heeft plaatsgevonden, blijf ik 2 uur na de geboorte van de placenta en spreken we af hoelaat ik de volgende ochtend kom om de zorg weer op te starten.


Bij een ziekenhuisbevalling:

1e contactmoment is wanneer jullie naar het ziekenhuis gaan.

2e contactmoment is wanneer jullie baby is geboren.

3e contactmoment is wanneer jullie het ziekenhuis mogen verlaten, dan kom ik jullie kant op rijden en kan de kraamzorg beginnen.


Mijn missie is dat jullie een geweldige kraamweek zullen krijgen en lekker in de watten worden gelegt en straks terugkijken op een gezellige maar ook leerzame kraamweek.Een overzicht van welke zorg ik verleen

     Ik geef jou en je partner advies en voorlichting over de verzorging van jullie baby.
    Medische controles, zorgdragen voor goede hygiëne en rust brengen in jullie gezin.
  
  Zal eventuele oudere broertjes en/of zusjes geleidelijk betrekken bij de zorg.

      Begeleiden en ondersteuning geven bij borst- en flesvoeding.

    Observeren, signaleren en rapporteren en dit vermelden in jullie persoonlijke kraamdossier.

     De lunch en het avondeten verzorgen of voorbereiden.

     Ik neem licht huishoudelijk werk van jullie over.
     Overige afspraken die wij tijdens het intakegesprek samen hebben opgesteld.
     Geef net het beetje meer dat jullie nodig hebben.
     Ik houd goed in de gaten of er specifieke problemen of risico's zijn en neem
        indien nodig contact op met jullie verloskundige of andere instanties.